London – A-ha!

Min hatt er lastet med kaniner

— Er du siktet for drap, har du bedre rettssikkerhet enn om du er mistenkt for å se A-ha i London på statens regning.
(Kjetil Rolness, 17.10.2020)

Kjetil Rolness sitter sammen med daglig leder i Født fri (og flere andre), i den formålsløse «Ytringsfrihetskommisjonen», som for tiden minner mer om en hatt full av kaniner, enn en samling voksne, reflekterte mennesker med normal kritisk sans. Det er dine og mine skattepenger som finansierer Sirkus Født fris tryllekunstnere, så vi får bare nyte forestillingen. Sprettkorn og Epleklokke anbefales.

The Cinnamon Collection regnes som en av Londons bedre indiske restauranter. Kunstere er dyre i inspirasjon, har vi lært i år. Hvem har Applewatchen i dag?
«Reisens formål skal, ifølge varsel og informasjon fra intervjuede, ha vært å være tilstede som publikum på en konsert med musikkgruppen A-ha og tilstedeværelse som publikum på musikalen Thriller Live.»
(Ernst & Young-rapport I)

Fra Ernst & Youngs rapport kan vi lese at verken Shabana Rehman, Zahid Ali eller Født fri ble mistenkt for å gå på A-ha-konsert for statens regning. Det er presisert fra første stund at konserten var gratis for paret, fordi Zahid Ali kjenner Magne Furuholmen:

har i intervju med EY forklart at bakgrunnen for reisen til London var å arbeide med manuset til Stovnerrevyen 2020.
Videre forklarte (…) at (Zahid Ali) kjente privat (artist i gruppen A-ha – Magne Furuholmen), og at (Zahid Ali) hadde fått to gratis VIP-billetter til arrangementet (A-ha konsert) i Royal Albert Hall.
Både (..) og (…) ønsket å gå på konserten, men forstod at kostnadsnivået med reisen ville være uforholdsmessig høyt.

Det ble derfor inngått en avtale mellom (…) og (…) på vegne av stiftelsen for at (Zahid Ali) ville avstå fra å sende faktura for sitt honorar relatert til skriveseminaret i London.

Ernst & Young, første rapport, 18.09.2020

Det var kanskje litt høye reiseutgifter for å hente «inspirasjon» til en revy på videregående skole, hvor etterhvert fire av de tretten medvirkende skoleelevene kom fra daglig leder i Født fris egen familie. Til sammenligning kostet det skattebetalerne bare 58.761,50 kroner for 7 – syv – prosjektmedarbeidere – hvori inkludert en bror av daglig leder – i prosjektet Negativ sosial kontroll (2018).

(Og det er ikke nepotisme, som daglig leder og alltid og over alt tilstedeværende hotellmedgjest-skriveseminardeltaker Zahid Ali kan bekrefte. Det er bare ingen andre i hele Norge, og i hvert fall ikke på Stovner, som kan utkonkurrere The Rehmans. Det skjønner jo alle.)

Det er kanskje en trøst for skattebetalerne at den ikke kunstkyndige «eliten» i Ytringsfrihetskommisjonen med ektefeller og diverse annet, har besluttet at dette uvanlig dyktige kunstnerparet kun kan inspireres så dyrt. Nå er jo Mette-Marit også blitt kunstkritiker, ifølge Født fri, så når hun har uttalt seg, kan vi andre bare gå og legge oss – mens vi venter på Stovnerrevyen 2020, som skulle vært publisert 25. september. Det er bare halvannen måned siden. Se torsken!

Ta en gulrot, og gi en til styret også. Tout est rejeté, altså.
Alt er tilbakevist! 😜

Blackface – skattebetalerne tar regninga

London-reisen med gratis A-ha-billett inspirerte det utrolig kunstneriske paret til å lage et blackface-innslag. Alle som ikke skjønte kunstnerparets uendelige innsikt og subtile humor, var dumme. Elever som våget å være uenige i at dette var gøy og dypsindig og kjempekult, var dumme, og ble hetset, trakassert og hengt ut. Keiseren har tross alt klær på seg.

Elevenes krav om en kunnskapsbasert tilnærming til diskusjoner om rasisme er helt i tråd med faglige anbefalinger i dette feltet. Problemet er ikke at elevene ikke forstår ironi, men at det helt tydelig mangler tilstrekkelig kunnskap både i skolen og i offentligheten til å ha en seriøs diskusjon om rasisme. Blackface som fenomen er en av flere gode innganger til å fremme kunnskap om rasistiske symboler og praksiser som har eksistert over lang tid og i en rekke ulike land.

Waad Alrady, Stine H. Bang Svendsen, 17.04.2019

Den klassiske formen for rasistisk underholdning har gått av moten, men kunstig mørke ansikter dukker stadig opp på nytt i underholdningsindustrien, og kalles «neo-blackface». Neo-Blackface  kan være alt fra å ikle seg kjente svarte personer som halloween-kostymer, «eksotiske”» karakterer i musikkvideoer, eller performancekunst som har til formål å provosere. Neo-blackface er ikke fremstillinger av «den latterlige svarte slaven», men henspiller på rasistiske elementer av dagens kultur. Også neo-blackface er imidlertid avhengig av rasistiske forestillinger for å kunne underholde.

Waad Alrady, Stine H. Bang Svendsen, 17.04.2019

Under veiledning av Shabana Rehman Gaarder fra Født Fri, en organisasjon som i første rekke arbeider mot negativ sosial kontroll, og komikeren Zahid Ali, utarbeidet ungdommer ved skolen – nesten samtlige med minoritetsbakgrunn – et kreativt konsept, ofte med satirisk preg. Elevene tok utfordringen og skapte et variert program som sparker i alle retninger. Alle som så revyen fikk med seg hvor umåtelig stolte ungdommene var over forestillingen.

En rekke underskrifter fra ytre venstre til ganske langt mot høyre, 15.04.2019

No vil æ færa te Lon-Aha-don

Inspirasjon – oppsummert:

«Det kan se ut som», klagde kaninene som ble trukket opp av Sirkus Shabana-hatten. Ja, før det er fastslått ved dom, er det lurt å si at «det kan se ut som». Alt annet kan være injurierende inntil eventuell fellende dom foreligger.

Zahid Ali er en artig fyr, faktisk Norges morsomste, ifølge barndomsvenninnen Shabana Rehman. Derfor fikk han gratis billetter til en A-ha-konsert i London altså fordi Norges angivelig morsomste mann kjenner kjenner Magne Furuholmen. Derfor måtte paret reise på skriveseminar til London – for å få inspirasjon til Stovnerrevyen. Og derfor måtte paret selvfølgelig spise på de beste restaurantene, og bo på de dyreste hotellene – inspirasjon er faktisk ikke gratis her i verden. Se bare på van Gogh, Jens Bjørneboe og lignende. De største begavelsene vasser jo i penger. Før eller siden.

Van Gogh ble ikke verdsatt like høyt som Shabana Rehman og – ifølge henne: Norges morsomste mann, Zahid Ali. Så klart, han lagde aldri noen Stovnerrevy!

En kommentar om “London – A-ha!

Si din mening!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..