Jerzy Kwasniewski i Ordo iuris, film støttet av Sverre Skimmeland, Advokatconsult

Polske drittpakker mot Norge – støttespillerne I

Advokatconsult som ledes av advokat Sverre Skimmeland sponser det ikke-eksisterende selskapet «Familiekanalens» intervju med den polske katolsk konservative regjeringsrådgivningsorganisasjonen Ordo iuris.

Det var overraskende at et norsk advokatfirma, Advokatconsult, støtter Polens kristenkonservative Ordo Iuris. Advokat Sverre Skimmeland er daglig leder og styreleder, og ifølge LinkedIn-profilen hans, eier han selskapet.

18. januar 2019 skrev jeg til Advokatconsult. Ti dager senere har jeg fortsatt ikke fått svar. Her er min henvendelse:

Viser til at Deres advokatfirma er ført opp som sponsor  for video fra Rune Fardal i den fiktive organisasjonen FamiliekanalenVideoen De er sponsor for, har tittel «Silje Garmo and her lawyer Jerzy Kwasniewski about the azylum.», lenke.

I og med at advokat Jerzy Kwasniewski leder organisasjonen Ordo iuris, hvis lokale man bruker i videoen De er sponsor for, ønsker jeg å stille advokatfirmaet Advokatconsult noen spørsmål. Blant annet fordi De betaler for at lederen av en etter norske forhold ytterst kontroversiell organisasjon, bruker den av Dem sponsede videoen til å markedsføre seg og sitt selskap. Deres vurdering imøteses.

De formodes kjent med Ordo Iuris rolle som pådrivere bak den rettighetskrenkende, polske abortloven med forslag til ytterligere innstramninger i Polen. 
Se også nedenstående lenke, hvor jeg tar for meg Ordo Iuris kvinnefiendtlige og etter norske, samtidige standarder kvinneundertrykkende rolle, samtidig som den katolske organisasjonen foregir å støtte en enslig mor som føder flere barn utenfor ekteskap.

Det er tvilsomt at Polens mest konservative katolske organisasjon faktisk stiller seg bak den 38 år gamle Silje Garmos valg. Katolikker skal ikke ha seksuelt samkvem utenfor ekteskap, hvilket denne enslige moren åpenbart har hatt flere ganger. 

Jeg antar at De som sponsor har stilt Dem noen spørsmål, og jeg er nysgjerrig på hvilke konklusjoner De kom til, før De valgte å støtte dette spesielle filmopptaket.

Norge henges urettmessig ut som et land som bryter menneskerettighetene nærmest fortløpende. Dette viser seg å ikke være riktig. Hva er Deres syn på at De støtter en organisasjon som fremstiller Norge uriktig (og krenkende) overfor verdenssamfunnet? Hvor stiller De Dem selv til dette? Mener Deres advokatfirma at Norge bryter menneskerettighetene i ett sett?

Barnevernsaktivistene har snudd saken på hodet. Polen dømmes for brudd på EMK artikkel 8, tre ganger bare i 2017, ikke Norge. Polen ble dømt 14 ganger i 2017, Norge en. Og ikke for budd på artikkel 8, som Kwasniewski i Ordo iuris uriktig påstår i Silje Garmo-saken.

De vet sikkert at det er høyere andel omsorsgovertakelser i Polen enn i Norge, at Polen i 2017 ble dømt for 14 tilfeller av brudd på menneskerettighetene, hvorav 3 gjaldt artikkel 8, som denne videoen og alt i Silje Garmo-saken omhandler. 
Norge ble felt for ett tilfelle samme år, ikke artikkel 8 som vi urettmessig anklages for. 
De formodes å vite og ha tatt stilling til disse spørsmål, og jeg ber om en redegjørelse for Deres standpunkt – som sponsor.

Deres begrunnelse og Deres vurderinger imøteses.

Vennlig hilsen

Kristin Bruun

Si din mening!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..