Jeg fikk godkjent to greie kommentarer hos Resett, som så ble fjernet. Neste gang jeg ville kommentere hos den angivelige forkjemperen for ytringsfrihet, var jeg blitt utestengt fra kommentarfeltet. Resett og den vanskelige ytringsfriheten.

– Du vet godt selv hvorfor du har blitt permanent utestengt, svarte vedkommende som titulerer seg «Resetts moderatorer.» Siden ble det opplyst at jeg skal ha trakassert  Shurika Hansen.

Shurika Hansen klager over at Kristin Bruun mener Resett er søppelavis
– Alle som digger resett er samlet . Kristin mener jo at resett er søppel avis, klagde Shurika Hansen: Resett og den vanskelige ytringsfriheten.

– Du finner sikkert andre steder å bruke din ytringsfrihet

«Redaktør» for nettstedet som har vært kritisert for å være en orgie i netthets og «fake news», Helge Lurås, svarer meg at jeg har blodfeider som jeg må ta andre steder, når jeg utber meg en unnskyldning for de uriktige anklagene vedrørende en av hans mest kontroversielle medarbeidere:

«Hei Kristin,
Resett ønsker ikke å bli blandet inn i dine vendettaer. Du finner sikkert andre steder å bruke din ytringsfrihet.

Mvh
Helge Lurås
Redaktør»
(13.09.2018 kl. 14:29)

Shurika Hansen og Vibeke Bjølseth sjikanerer Bruun hos Thomas Hebdo
Shurika Hansen blokkerte og utestengte Bruun permanent fra Resetts kommentarfelt fordi Bruun skal ha trakassert norsk-somalieren. Det er vel heller Bruun som har vært forfulgt og trakassert av Resetts kommentator-moderator. Her hos Thomas «Hebdo» Knarvik før utestengelse fra Resett. Tråden startet ikke om Bruun, det var det Hansen og Bjølseth som utviklet den til.

 

Lurås vil inn i Redaktørforeningen

Senere på dagen rapporterte bladet Journalisten at den omdiskuterte redaktøren for nettstedet som foregir å følge Vær varsom- og Redaktørplakaten uten å gjøre det, nå ønsker å  bli tatt opp i Redaktørforeningen.

«– Resett ble etablert fordi vi mener de etablerte mediene ikke gjør en god nok jobb. Vi ønsker en god, kritisk og mangfoldig presse. Dermed er det også naturlig at vi forsøker å påvirke redaktørforeningen og medlemmene der i riktig retning. Det gjøres best ved å være medlem selv, skriver Lurås i en epost.»
(13.09.2018)

Shurika Hansen trakasserer Kristin Bruun fra bak blokkering
– Det er du som suger, Kristin . Politiet håper selvsagt at du dukker opp slik du lovet. 9 mars, men du vil bli ført bort som med de andre Arrangementene, skrev Shurika Hansen. Hun var rasende over Bruuns flørt med Thomas Knarvik. Den vanskelige ytringsfriheten …

 

Fra falske anklager om seksuelt forhold mellom Helge Lurås og Shurika Hansen, til vendettaer!

Her fra Lurås eget nettsted. Det er visst veldig krenkende at Lurås får smake sin egen medisin:

«No-platforming er et «konsept importert fra USA som går ut på at man aktivt ikke skal invitere folk mann er grunnleggende uenige med inn debatten,»»

«I februar 2018 slapp Resett til artikler som var kritiske til Jirde Alis offentlige uttalelser. Jirde Ali sier hun opplevde dette som «hets». Hun ble ifølge henne selv sengeliggende.»

Se det, ja. Det var «redaktøren» sin, ja. Hets er greit, så lenge det går mot noen som har meninger resetts redaktør misliker.

Kristin Bruun utestengt fra Resetts kommentarfelt. Hvorfor?
Utestengt, men hvorfor?

– hovedgrunnen er fordi du trakasserer Shurika Hansen

12.09.2018 kl. 21.01 svarer «Resetts moderatorer.» meg følgende:

«Hei, Kristin.
Det er flere grunner til at du har blitt utestengt, men hovedgrunnen er fordi du trakasserer Shurika Hansen. 

Vennlig hilsen
Resetts moderatorer.»

Shurika Hansen trakasserer Bruun
Shurika Hansen mener hun ikke er fullt så sprø som Bruun, som er permanent utestengt av Resetts kommentarfelt for angivelig trakassering av Hansen. 

 

Siden jeg ikke vet hvordan jeg skal ha trakassert Shurika «Jeg er Charlie hver eneste dag» og «Jeg hører dere, hylekoret, og jeg gir FAEN! JÆÆÆ!» Hansen, måtte jeg spørre. Min oppfatning er jo at det er Shurika Hansen som over tid har forfulgt og trakassert meg, som i tråden hos Thomas Knarvik, hvor hun gjør den om til en sjikanefest mot meg, utelukkende fordi hun ser mitt navn nevnt.

Interessant å se hva Walid al-Kubaisis angivelige åndsfeller ser seg nødt til å utestenge deltakere i den offentlige debatt for.

Mitt svar 12.09.2018 kl. 22:15
«Hei,
tusen takk for tilnærmet svar. Jeg har ikke ment å trakassere Shurika Hansen, så jeg vil gjerne vite hva den angivelige «trakasseringen» min går på.

Kanskje dere kan nevne eksempler? Det må finnes skjermdumper om jeg skal ha trakassert Shurika Hansen, som var en av mine heftigste «likere» inntil jeg stilte spørsmål om en påstand om Helge Lurås og en 17- eller 16-åring, som ble fremsatt på hennes vegg.

O hva er de øvrige grunnene?

Vennlig hilsen

Kristin Bruun»

Svaret kom på epost 13.09.2018 kl. 10:10 fra «Resetts moderatorer.»:

«Hei Kristin.

Du har blant annet spredd falskheter om at Shurika Hansen og Helge Lurås har et seksuelt forhold. 

Dette blir siste svar i saken fra vår side. Ytterligere henvendelser kommer ikke til å bli besvart.

Vennlig hilsen

Resetts moderatorer.»

 

Nedenfor står Resetts egen beskrivelse av sin dobbeltsensur av kommentarfeltet.
Posten vil bli oppdatert med de fullstendige svarene fra dialogen med forkjemperne for «ytringsfrihet» i Norge.

«Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til moderator@resett.no»

Jeg hadde spørsmål siden mine greie kommentarer ble slettet, mens sjikanen av meg fikk stå:

Kristin Bruuns spørsmål til Resetts økonomi ble slettet, sjikanen fikk stå
Mine spørsmål til Resetts økonomi ble slettet, sjikanen fikk stå i Resetts dobbeltsensurerte kommentarfelt

Hei,
jeg ønsker å få vite hvorfor jeg er utestengt fra resetts kommentarfelt. 

Mine to greie og høflige kommentarer ble sluppet gjennom første-sensuren, og så ble de fjernet, uten begrunnelse eller kommentar.

Resett oppgir andre steder at de tåler kritikk og andre meninger enn det deres dobbeltsensurerte kommentarfelt flommer over av. Det kan derfor ikke være mine meninger som ligger til grunn.

Resetts formål oppgis å være å «Publisere web-portal og støtte kritisk tenkning og det frie ord». Jeg ser ikke noe til den støtten i min utestengelse, og ber derfor resett om å redegjøre for bakgrunnen for å utestenge enkelte debattanter uten grunnlag. 

Vennlig hilsen
Kristin B. Bruun

Resett utestenger debattanter fordi de vet det selv
«Hei Kristin. Du vet godt selv hvorfor du har blitt permanent utestengt og vi kommer ikke til å gjøre om på avgjørelsen. Det er meningsløst å forsøke å få oss til å gjøre om på den. Vennlig hilsen Resetts moderatorer.»

Fra: Moderator Resett
Sendt: tirsdag 11. september 2018 kl. 23.47
Til: Kristin Bruun
Emne: Re: Utestengt fra resetts kommentarfelt – årsak

Hei Kristin.

Du vet godt selv hvorfor du har blitt permanent utestengt og vi kommer ikke til å gjøre om på avgjørelsen. Det er meningsløst å forsøke å få oss til å gjøre om på den. 

Vennlig hilsen

Resetts moderatorer. 

Hvis jeg hadde visst svaret, hadde jeg ikke behøvd å spørre, og svarte derfor:

Hei, nei, jeg aner ikke hva som er årsak til at jeg er utestengt fra resetts kommentarfelt, og utber meg en forklaring. Dette blir jo bare merkeligere og merkeligere: jeg har fått godkjent to helt greie kommentarer, som så ble fjernet etter publisering. Neste gang jeg forsøkte å kommentere, var jeg utestengt. Hvordan skal jeg vite hva som ligger til grunn for dette?

Vennlig hilsen

Kristin Bruun

12.09.2018 kl. 21.01 svarer «Resetts moderatorer.»:

«Hei, Kristin.
Det er flere grunner til at du har blitt utestengt, men hovedgrunnen er fordi du trakasserer Shurika Hansen. 

Vennlig hilsen
Resetts moderatorer.»

 

- Det er du som suger, Kristin . Shurika Hansen, 06.03.2018
– Det er du som suger, Kristin . Politiet håper selvsagt at du dukker opp slik du lovet. 9 mars, men du vil bli ført bort som med de andre Arrangementene, skrev Shurika Hansen til Bruun, som hun har blokkert.

 

Mitt svar 12.09.2018 kl. 22:15:
«Hei,
tusen takk for tilnærmet svar. Jeg har ikke ment å trakassere Shurika Hansen, så jeg vil gjerne vite hva den angivelige «trakasseringen» min går på.

Kanskje dere kan nevne eksempler? Det må finnes skjermdumper om jeg skal ha trakassert Shurika Hansen, som var en av mine heftigste «likere» inntil jeg stilte spørsmål om en påstand om Helge Lurås og en 17- eller 16-åring, som ble fremsatt på hennes vegg.

O hva er de øvrige grunnene?

Vennlig hilsen

Kristin Bruun»

13.09.2018 kl. 10:10 kom svaret:

«Hei Kristin.

Du har blant annet spredd falskheter om at Shurika Hansen og Helge Lurås har et seksuelt forhold.
Dette blir siste svar i saken fra vår side. Ytterligere henvendelser kommer ikke til å bli besvart.

Vennlig hilsen

Resetts moderatorer.»

Det virker som om «Resetts moderatorer.» har vanskelig for å svare for sine beslutninger. Jeg valgte derfor å løfte saken opp til ansvarlig redaktør Helge Lurås.
Det utløste forklaringen på hvorfor han er blitt utestengt fra alle seriøse fora:

«Jeg svarer nå til redaktør for nettstedet, som etter min forståelse har ansvar for denne saken: jeg er blitt permanent utestengt fra Resett fordi jeg skal «spredd falskheter om at Shurika Hansen og Helge Lurås har et seksuelt forhold».

Shurika Hansen fremstiller seg som en intellektuell, intelligent, sterk og modig kvinne, som til og med påstår seg å være Charlie hver eneste dag. Det forundrer meg at en bemerkning om en slik flott kvinne kan få nettstedet som foregir å å støtte «det frie ord» og «kritisk tenkning» til å utestenge en debattant permanent.

Den udokumenterte påstanden har ingen relevans til nettstedets kommentarfelt, eller til mine to godkjente kommentarer, som så ble slettet uten forvarsel eller grunn, og så ble jeg blokkert fra nettstedet.

Moderatorjobben er å sile ut upassende kommentarer, som grov hets av 19 og 20 år gamle jenter som er like grove og vulgære i munnbruken som den angivelig sterke og intellektuelle Charlie hver dag-medarbeideren til Resett. Personlige motsetninger forventes å bli håndtert på en profesjonell måte. Ellers i samfunnet har vi slike størrelser som «inhabilitet», som det ser ut til at «Resetts moderatorer» ikke bryr seg om. Det forventes derfor håndtert av ledelsen ved Resett, og jeg imøteser en uforbeholden unnskydning, og at trakasseringen jeg er gjenstand for fra «Resetts moderatorer» umiddelbart opphører.

Vennlig hilsen

Kristin Bruun»
(13.09.2018 kl. 14:21)

Helge Lurås virkelighetsoppfatning ser ut til å være hentet fra filmbransjen. Man skulle jo tro at en som foregir å støtte ytringsfrihet og kritisk tenkning vil tenke seg om en gang til før han svarer en fullstendig ukjent person. Lurås er ikke så lur når alt kommer til alt:

«Hei Kristin,

Resett ønsker ikke å bli blandet inn i dine vendettaer. Du finner sikkert andre steder å bruke din ytringsfrihet.

Mvh

Helge Lurås
Redaktør»
(13.09.2018 kl. 14:29)