Resett og den vanskelige ytringsfriheten

Jeg fikk godkjent to greie kommentarer hos Resett, som så ble fjernet. Neste gang jeg ville kommentere hos den angivelige forkjemperen for ytringsfrihet, var jeg blitt utestengt fra kommentarfeltet. Den er åpenbart vanskelig, den ytringsfriheten.

Mye tyder på at vedkommende som gjemte sin identitet bak «Resetts moderatorer.» er Shurika «Jeg er Charlie hver dag» Hansen. Oppdatert 2022: det var Shurika Hansen som var «Resetts moderatorer».

– Du finner sikkert andre steder å bruke din ytringsfrihet

Helge Lurås
Shurika Hansen klager over at Kristin Bruun mener Resett er søppelavis
– Alle som digger resett er samlet . Kristin mener jo at resett er søppel avis, klagde Shurika Hansen 6. mars 2018. Det er da Kristins rett å mene hva hun vil …? #Ytringsfrihet

Ytringsfrihet til alle – ved noen av dem

Resett-eier Christian Mikkel Dobloug om nettstedet Resett (18.03.2019): Når det kommer til ytringer så er jeg av den oppfatning at den skal være så fri som mulig. Jeg mener at straffeloven dekker de ytringer som er truende, og som oppfordrer til vold eller trusler om vold mm. Ytringer som ikke gjør dette bør finne sted som Grunnloven sier.

Det å gjøre seg til smakspoliti er ikke en oppgave for hverken politikere, journalister mm. Dumme mennesker sier dumme ting, slemme mennesker sier slemme ting, sinte folk ytrer sinte ting, smarte mennesker ytrer smarte ting, glade mennesker ytrer og sprer glede.

Til syvende og sist ytrer folk følelser. Å forby følelser er totalitært og svært farlig, og derfor må folk få mene absolutt hva de vil, det er sunt selv om det som ytres kanskje ikke er hverken vakkert, hyggelig eller til og med usunt. Om noen ønsker å ytre seg, så er det den som ytrer seg som er ansvarlig. Det er ikke Helge Lurås sin oppgave å være smakspoliti, han er redaktør og han ønsker å ha et åpent og freidig kommentarfelt. 

Filter Nyheter

I 2022 klager Helge Lurås blant annet over at den rene rasismen han som nærmest eneveldig leder har tillatt publisert på resetts sider, omtales. Uten at han får «tilsvar» og imøtegåelse.
Jeg velger å ikke lenke til ærekrenkelsene og netthetsen fra lurås og hans tilkommende.
Det sier sitt at selv styret i resett fikk nok av de to. Da den nye midlertidige daglige lederen overtok etter Lurås, ble netthetsen fjernet umiddelbart.

Nettavisen Journalisten skriver også om at Lurås fikk sparken, etter et stadig høyere konfliktnivå på grunn av hans kjæreste, som han både ansatte, og anså seg habil til å behandle klagene mot.

Helge Lurås klager over manglende tilsvar til en meningsytring – hvilket medførte det som kalles streisandeffekten.

Leder uten livssynsorganisasjon

Shurika Hansen fungerer som en slags yppersteprestinne i den angivelige livssynsorganisasjonen, som ifølge Hansen-Lurås er registrert som trossamfunn i Brønnøysund. Organisasjonen har aldri fått godkjenning som livssynsorganisasjon, og alle avslagene er godt begrunnet.

Helge Lurås er president i foreningen, som folk tilsynelatende melder seg inn i. Det er åpenbart at norsk skole har sviktet totalt på punktet «kritisk tenkning».

Shurika Hansen er moderator hos resett

«Redaktør» for nettstedet som har vært kritisert for å være en orgie i netthets og «fake news», Helge Lurås, mente at jeg hadde blodfeider som jeg måtte ta andre steder, og at jeg måtte finne andre steder å bruke min ytringsfrihet. Så mye for ytringsfriheten til de resatte!

Dialogen med Resett i sin helhet

10.09.2018 kl. 17:38
Avsender: Kristin Bruun

Hei,
jeg ønsker å få vite hvorfor jeg er utestengt fra resetts kommentarfelt. 

Mine to greie og høflige kommentarer ble sluppet gjennom første-sensuren, og så ble de fjernet, uten begrunnelse eller kommentar.

Resett oppgir andre steder at de tåler kritikk og andre meninger enn det deres dobbeltsensurerte kommentarfelt flommer over av. Det kan derfor ikke være mine meninger som ligger til grunn.

Resetts formål oppgis å være å «Publisere web-portal og støtte kritisk tenkning og det frie ord». Jeg ser ikke noe til den støtten i min utestengelse, og ber derfor resett om å redegjøre for bakgrunnen for å utestenge enkelte debattanter uten grunnlag. 

Vennlig hilsen
Kristin B. Bruun
10.09.2018 kl. 17:38

Fra: Moderator Resett
Sendt: tirsdag 11. september 2018 kl. 23.47
Til: Kristin Bruun
Emne: Re: Utestengt fra resetts kommentarfelt – årsak

Hei Kristin.

Du vet godt selv hvorfor du har blitt permanent utestengt og vi kommer ikke til å gjøre om på avgjørelsen. Det er meningsløst å forsøke å få oss til å gjøre om på den. 

Vennlig hilsen

Resetts moderatorer. 

Hvis jeg hadde visst svaret, hadde jeg ikke behøvd å spørre, og svarte derfor:

Hei, nei, jeg aner ikke hva som er årsak til at jeg er utestengt fra resetts kommentarfelt, og utber meg en forklaring. Dette blir jo bare merkeligere og merkeligere: jeg har fått godkjent to helt greie kommentarer, som så ble fjernet etter publisering. Neste gang jeg forsøkte å kommentere, var jeg utestengt. Hvordan skal jeg vite hva som ligger til grunn for dette?

Vennlig hilsen

Kristin Bruun

12.09.2018 kl. 21.01 svarer «Resetts moderatorer.»:

«Hei, Kristin.
Det er flere grunner til at du har blitt utestengt, men hovedgrunnen er fordi du trakasserer Shurika Hansen. 

Vennlig hilsen
Resetts moderatorer.»

- Det er du som suger, Kristin . Shurika Hansen, 06.03.2018
– Det er du som suger, Kristin . Politiet håper selvsagt at du dukker opp slik du lovet. 9 mars, men du vil bli ført bort som med de andre Arrangementene, skrev Shurika Hansen til Bruun, som hun har blokkert. I en tråd hos og om Thomas Knarvik – som Hansen mente burde handle om Bruun …

Mitt svar 12.09.2018 kl. 22:15:
«Hei,
tusen takk for tilnærmet svar. Jeg har ikke ment å trakassere Shurika Hansen, så jeg vil gjerne vite hva den angivelige «trakasseringen» min går på.

Kanskje dere kan nevne eksempler? Det må finnes skjermdumper om jeg skal ha trakassert Shurika Hansen, som var en av mine heftigste «likere» inntil jeg stilte spørsmål om en påstand om Helge Lurås og en 17- eller 16-åring, som ble fremsatt på hennes vegg.

O hva er de øvrige grunnene?

Vennlig hilsen

Kristin Bruun»

13.09.2018 kl. 10:10 kom svaret:

«Hei Kristin.

Du har blant annet spredd falskheter om at Shurika Hansen og Helge Lurås har et seksuelt forhold.
Dette blir siste svar i saken fra vår side. Ytterligere henvendelser kommer ikke til å bli besvart.

Vennlig hilsen

Resetts moderatorer.»

Helge Lurås er åpen om forholdet, som neppe er aseksuelt. Dette er allikevel årsak til livsvarig utestengelse fra ytringsfrihetsforkjempernes kommentarfelt.

Det virker som om «Resetts moderatorer.» og yppersteprestinne i trossamfunnet Ytringsfrihetsforbundet har vanskelig for å svare for sine beslutninger. Jeg valgte derfor å løfte saken opp til ansvarlig redaktør Helge Lurås.
Dermed fikk jeg forklaringen på hvorfor han er blitt utestengt fra alle seriøse fora:

«Jeg svarer nå til redaktør for nettstedet, som etter min forståelse har ansvar for denne saken: jeg er blitt permanent utestengt fra Resett fordi jeg skal «spredd falskheter om at Shurika Hansen og Helge Lurås har et seksuelt forhold».

Shurika Hansen fremstiller seg som en intellektuell, intelligent, sterk og modig kvinne, som til og med påstår seg å være Charlie hver eneste dag. Det forundrer meg at en bemerkning om en slik flott kvinne kan få nettstedet som foregir å å støtte «det frie ord» og «kritisk tenkning» til å utestenge en debattant permanent.

Den udokumenterte påstanden har ingen relevans til nettstedets kommentarfelt, eller til mine to godkjente kommentarer, som så ble slettet uten forvarsel eller grunn, og så ble jeg blokkert fra nettstedet.

Moderatorjobben er å sile ut upassende kommentarer, som grov hets av 19 og 20 år gamle jenter som er like grove og vulgære i munnbruken som den angivelig sterke og intellektuelle Charlie hver dag-medarbeideren til Resett.

Personlige motsetninger forventes å bli håndtert på en profesjonell måte.
Ellers i samfunnet har vi slike størrelser som «inhabilitet», som det ser ut til at «Resetts moderatorer» ikke bryr seg om.

Det forventes derfor håndtert av ledelsen ved Resett, og jeg imøteser en uforbeholden unnskydning, og at trakasseringen jeg er gjenstand for fra «Resetts moderatorer» umiddelbart opphører.

Vennlig hilsen

Kristin Bruun»
(13.09.2018 kl. 14:21)

Helge Lurås demonstrerte igjen sin virkelighetsoppfatning. Så klart – man blir ikke åndelig leder i et trossamfunn for ytringsfrihet om man ikke har noen ytterst spesielle holdninger til emnet:

«Hei Kristin,

Resett ønsker ikke å bli blandet inn i dine vendettaer. Du finner sikkert andre steder å bruke din ytringsfrihet.

Mvh

Helge Lurås
Redaktør»
(13.09.2018 kl. 14:29)

Se Lurås intervju med Thomas Knarvik om ytringsfrihet. Mer ironisk enn dette kan det vanskelig bli.

Helge Lurås føler seg kneblet fordi han ikke får slippe til i Aftenposten

25.09.2018
Helge Lurås mener seg utestengt fra «det gode selskap» etter å ha fått avslag på søknaden om opptak i Redaktørforeningen, og prosjektet Resett omtales i såkalte MSM uten at han intervjues.

Når han får slippe til på egne premisser, klarer han allikevel ikke å være ærlig og forholde seg til kritikken han får:

«Men skal man dømme etter omtalen av oss, er det eneste vi har gjort å publisere en håndfull artikler om en ung muslimsk samfunnsdebattant samt å slippe til «hetsende» kommentarer om henne i kommentarfeltet til Resett.

Så vidt jeg forstår er dette så alvorlig at det seriøst diskuteres om vi skal idømmes livstidsstraff utenfor «det gode selskap».

Ja, og så var det Skei Grande-saken, da (hysj) og 400.000 kroner

Problemet er ikke «en håndfull» artikler (hvordan klarer han å «måle» antall artikler med hulmål?), men antallet om den pur unge norsk-somaliske kvinnen fra redaksjonen, innholdet og kommentaren i det dobbelt-sensurerte kommentarfeltet.

Anklagene i «Skei Grande-saken, da (hysj)» er av en slik art at Lurås som «redaktør» for skitten skulle vært saksøkt, av allmennpreventive hensyn.
Dessverre bidrar Venstre og Skei Grande til at slike som Lurås får flytte grenser når de ikke forfølger saken.

Lurås vil inn i Redaktørforeningen

Senere på dagen (13.09.2018) rapporterte bladet Journalisten at den omdiskuterte redaktøren for nettstedet som foregir å følge Vær varsom- og Redaktørplakaten uten å gjøre det, nå ønsker å  bli tatt opp i Redaktørforeningen.

«– Resett ble etablert fordi vi mener de etablerte mediene ikke gjør en god nok jobb. Vi ønsker en god, kritisk og mangfoldig presse. Dermed er det også naturlig at vi forsøker å påvirke redaktørforeningen og medlemmene der i riktig retning. Det gjøres best ved å være medlem selv, skriver Lurås i en epost.»
(13.09.2018)

Lurås sutrer mer

Det er visst veldig krenkende at Lurås får smake sin egen medisin:

«No-platforming er et «konsept importert fra USA som går ut på at man aktivt ikke skal invitere folk mann er grunnleggende uenige med inn debatten,»»

«I februar 2018 slapp Resett til artikler som var kritiske til Jirde Alis offentlige uttalelser. Jirde Ali sier hun opplevde dette som «hets». Hun ble ifølge henne selv sengeliggende.»

Se det, ja. Det var «redaktøren» sin, ja. Hets og no-platforming er greit, så lenge det går mot noen som har meninger resetts redaktør misliker.

Kristin Bruun utestengt fra Resetts kommentarfelt. Hvorfor?
Utestengt, men hvorfor?

Nedenfor står Resetts egen beskrivelse av sin dobbeltsensur av kommentarfeltet:

«Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til moderator@resett.no»

Veiledning til Resetts dobbelt-sensurerte kommentarfelt

Etterspill

Etter at mine helt greie kommentarer var blitt slettet av resetts moderatorer, sto bare sjikanen igjen i de dobbelt-sensurerte kommentarfeltene. Min livsvarige utestengelse er fortsatt gjeldende, og resetts redaktør og moderator har ikke kunne gi noen god forklaring – i ytringsfrihetens navn.

Derimot hevnet resett seg med ærekrenkende, falske anklager i ikke mindre enn tre poster om meg – uten samtidig imøtegåelse, uten tilsvarsmulighet.

Kristin Bruuns spørsmål til Resetts økonomi ble slettet, sjikanen fikk stå
Mine spørsmål til Resetts økonomi ble slettet, sjikanen fikk stå i Resetts dobbeltsensurerte kommentarfelt

2 kommentarer om “Resett og den vanskelige ytringsfriheten

Si din mening!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..