Hypp, Rosinante! Ill. Kristin B. Bruun
Linda Noor angriper velfungerende «innvandrermenn». Ridderne må sale opp Rosinante og hente vaskevannsfatene. Tegning: Kristin Bruun

«Derfor reagerte jeg også sterkt på at en organisasjon, Minotenk, drevet av våre skattepenger og som skulle være religiøs uavhengig, og jobbe for integrering, skaper hat mot Walid Al-Kubaisi som har engasjert seg mot slike imamer og deres islamisme i 30 år», skrev Shakeel Rehman, og havnet på demon-listen.

Reaksjonen kom på et av daglig leder Linda Noors talløse angrep på personer hun er uenig med.

Linda Noor med sterke anklager mot Walid Al-Kubaisi på Facebook 25.02.2017
Linda Noor med sterke anklager mot Walid Al-Kubaisi

Tidligere har Linda Noor uttalt at Hadia Tajik var i seng med Hege Storhaug i «En isenesatt kosedebatt»:

Hadia Tajik har sett for mye på House of Cards. Å gå til seng med Hege Storhaug i et desperat forsøk på å vinne tilbake AP-velgere som har rømt til Frp er virkelig bare patetisk

Minotenk beskriver ironisk nok sitt arbeid slik – mine uthevinger:

Minotenk henvender seg i særlig grad til yngre mennesker, og jobber derfor spesielt med å fremme verdier som gjensidig respekt, ansvar for egne og andres verdier og verdighet.

Linda Noor er glad i å skrive på Verdidebatt, som tidligere var et av landets beste debattfora. Heller ikke her kan jeg finne «gjensidig respekt», eller at Noor tar ansvar for egne eller andres verdier og verdighet:

Mårtensson tok kontakt med meg i høst på e-post og etterspurte oppdrag vi har for regjeringen på antiradikaliseringsarbeid. Siden Minotenk ikke jobber på oppdrag, eller har noe annet mandat enn det vi har definert selv, svarte jeg at hun gjerne måtte ta en telefon for å oppklare hennes feilaktige oppfatning.

Walid Al-Kubaisi – en løgner ifølge Linda Noor!

25.02.2017 rettet tenketankleder Linda Noor et uvanlig ufint angrep med sterke anklager mot forfatteren Walid Al-Kubaisi. I stedet for å «fremme verdier som gjensidig respekt, ansvar for egne og andres verdier og verdighet» forsøkte Linda Noor på et regulært karakterdrap på den intellektuelle filmskaperen og samfunnsdebattanten – og «innvandrermannen» som sammen med Loveleen Brenna mottok Fritt ords honnørpris i 2016.

Shoaib Sultan delte sjikanen fra Linda Noor med teksten «Godt fra Linda Noor om hijab, Hodne-saken og en tekst av Walid Al-Kubaisi.»
Sultan forsvarte Linda i kommentarfeltet, dessverre uten å kommentere at hun igjen hadde gått til angrep på en navngitt person med grove, usanne anklager.

Shoaib Sultan forsvarte Linda Noor uten å komme inn på at hun angrep en person som ikke hadde blandet henne inn i diskusjonen.
Shoaib Sultan forsvarte Linda Noor uten å komme inn på at hun enda en gang angrep en person som ikke hadde blandet henne inn i diskusjonen.

Liten tillit til Linda Noor

Kommentarfeltene har etter Linda Noors siste utspill, stort sett vært preget av mistillit til lederen for tenketanken Minotenk. Det er ikke første gang Linda Noor oppfattes som uetterrettelig. Som Shakeel Rehman sier: rasjonaliteten og likeverdet skal stå i sentrum og tale for seg. Her har Linda Noor etter min mening mye å lære.

Dessverre ser det ut til at Linda Noor er et tog som kjører uten styring. Uansett hva slags tilbakemeldinger hun får på sine etterhvert mange aggressive og uredelige utspill, finner hun noen å gjemme seg bak. Som her, hvor Liv Bente Emblem rykker ut.

2017-03-03_livbenteemblem-lindanoor-mor-angriper.png

Fra kritikken av lederen for den angivelig minoritetspolitiske tenketanken Minotenk:

Noor har i mange år vært en uredelig debattant med et anstrengt forhold til virkeligheten, som enhver person som tar på seg ansvaret for én religions rettigheter gjerne er, og har desidert vært delaktig å i kvele en nødvendig debatt, men også hun står i dag naken etter flere år med relativisering av begrepet «moderat».
(Kommentar fra Facebook, 02.03.2017 kl. 13:24)

Jeg får igjen bekreftet at Linda Noor har ikke noe å bidra med i debatter om islam og integrering annet enn som flaskehals mot kvinners frihet når hun ber selvkritiske menn med muslimsk bakgrunn om å holde seg unna debatten om hijab.
Lindas kritikk mot Walid Al-Kubaisi var en kritikk av stråmenn som hun setter opp.
Totalt antifeministisk og antiintellektuelt av Linda, og nå skal jeg prøve å argumentere for hvorfor jeg synes det:
(Shakeel Rehman på Facebook, 26.02.2017)

Psykiaterens analyse

Shahram Shaygani er leder for Senter for sekulær integrering. Han er utdannet lege med spesialisering i psykiatri, og skriver lesbare, tankevekkende innlegg om forskjellige saker. Shaygani «oversatte» innlegget til Walid Al-Kubaisi i en analyse, så også Linda Noor kunne forstå. Linda Noor har ikke en gang kommentert innlegget. Det er vel også en måte å ivareta «den andres» verdighet og verdier?

Spørsmålet er: Hvorfor mener Walid at man har en moralsk plikt til å kritisere bruken av hijab? Walid har ikke alltid vært så kritisk mot bruk av Hijab. Han forsvarte retten til å bruke hijab i boken «Rasisme forklart for barn» i 2001. Så hva har skjedd?

Walid har nemlig et analytisk blikk på saken, som mange i denne debatten mangler. Walid ser ikke bare hijaben, men de nye signalene den sender ut. Walid ser at en konservativ og regressiv strømning blant muslimer har begynt å røre på seg i de siste årene.

Offer-Lindas mor rykker ut for tenketankleder-datter

Da temperaturen steg, søkte Linda Noor som vanlig hjelp. I sine egne debattråder var hun som vanlig arrogant, nedlatende og uhøflig, hun snudde saken på hodet, angrep med spydigheter og virkelighetsforvrengning når hun følte hun fikk støtte, og utviste ikke ansvar verken for egen eller andres verdighet. Hun fremstilte seg selv som offer, hvilket ikke er første gang.

En kvinne ved navn Liv Bente Emblem dukket opp i debatten, og forsvarte Linda med heftige personangrep. Liv Bente Emblem ønsket ikke å svare på spørsmål om slektskap. Via andre kanaler ble det bragt på det rene at Liv Bente Emblem er mor til Linda Katrine f. Emblem, nå Noor etter en tid som Alzaghari etter en periode som Noor.
Da slektskapet ble avdekket, sluttet Liv Bente Emblem brått å forsvare datteren.

Men Linda Noor var ikke uten råd. Hun har en ektefelle. Han hater jøder, eller det var bare til han ble buet av scenen for å si det høyt, og da ble det endret til at han hatet de jødene som støttet Israel, og så var han ikke sikker på om han hater heller, egentlig. Han skriver tidvis veldig gode avisinnlegg, som er milevidt unna det han skriver til daglig i debatter og egne Facebook-oppdateringer.

Lindas ektefelle Ali Chishti om etniske nordmenn og norske kvinner

Ali Chishti syntes det var viktig å fortelle meg at han var ekte muslim. Sant å si bryr jeg meg ikke om folks hudfarge, seksuelle legning, religion, farge på sokkene eller annet. Jeg er født inn og oppvokst i en av landets aller minste minoriteter, som ved siste opptelling rommet 180 forskjellige nasjoner. Jeg forstår rett og slett ikke hva norske muslimer sutrer og bråker for. Vi som er – for å sitere ekteparet Noor/Chishtis yndlingsuttrykk – «etnisk norske» utgjør kun 15 % av gruppen. Så jeg tilhører en minoritet, og det er mitt utgangspunkt når en muslim, som i dag er en majoritet, henvender seg til meg i et miljø med overvekt av muslimer.

For å sette Linda Noors opptreden i perspektiv, setter jeg inn dato her, og lar skjermdumpene tale for seg selv. Det er mange fler.

04.03.2017

Ali Chisti er ekte muslim - igjen
Linda Noors ektemann Ali Chishti gjentar stadig at han er «ekte muslim». Alle ser det, fordi han poserer med religion på hodet og politikk rundt halsen i sosiale medier. Jeg informerte derfor om at jeg er katolikk. Se hvordan han reagerte!
2017-03-05_23-00-29_alichishti-angriper-bruun-for-katolisisme-far-svar-fortsetter
Ali Chishti kastet seg ut i religionshets, fordi jeg i en setning informerte om at jeg var katolikk, som svar på hans talløse gjentakelser av at han var ekte muslim. Jeg svarte på tiltale med en av Thomas Knarviks fantastiske tegninger, og Chishti skiftet taktikk da jeg ikke lot meg krenke. Hets og sjikane ser ut til å være ekteparet Noor/Chishtis modus operandi.

Ali Chishti fortsatte med frekkhetene. Shakeel Rehman svarte ham saklig, jeg forsøkte også det.

2017-03-04_alichishti-om-bruun-oppi-arene_liten.png

05.03.2017

Om kvelden 5. mars viste Linda Noor at hun følger godt med på dem hun terger på seg. Hun klarte å umiddelbart skjermdumpe Walid Al-Kubaisis satiriske stikk til hennes iscenesettelse av seg selv i sosiale medier.
Se skjermdump nedenfor, hvor Linda viser en rekke selfies hvor hun skakker på hodet, smiler usikkert, og har lagt filter på bildene for å se så søt og pen ut som hun klarer, der hun poserer i rosa topp med blomst i halsen.

2017-03-05_lindanoor-hulker-angrepet-som-kvinne-av-walidalkubaisi.png

Hvordan kan man bli fornærmet over å bli sett for sitt nydelige ansikt, når man ønsker å bli sett for sitt nydelige ansikt? Noen ganger har daglig leder for tenketanken Minotenks utspill mer preg av farse enn ledelse. Linda Noor er i midten av 30-årene.
2017-03-20_02-57_lindanoor-profilbilder-facebook.png

Linda Noor snudde nå hele saken på hodet – som vanlig. Hun utropte seg til Walid Al-Kubaisis «offer», og han ble hengt ut som mannssjåvinist – etter at hun hadde proklamert at hennes store forbilde er Michelle Obama … I mellomtiden fortsatte Linda Noors egen ektefelle trakasseringen av meg, og den vil ingen snakke om. Vi har faktisk med en ekte gråtende prinsesse i offerrollen å gjøre her!

2017-03-05_lindanoor-forbildet-michelleobama.png

For å vise hvor ille det var, har jeg laget en montasje hvor Linda Noors ektefelle er sladdet av hensyn til ham selv, og satt dette inn i stedetfor Walid Al-Kubaisis uskyldige stikk til Lindas iscenesettelse av seg selv som tilnærmet rosablogger. Jeg er sikker på at Linda Noor ser hvor feil hun tok i at hun  liksom var gjenstand for trakassering, når det var hennes «mann» som faktisk trakasserte en «kvinnelig samfunnsdebattant» i opptakten til 8. mars 2017 …

2017-03-05_lindanoor-hulker-angrepet-som-kvinne-av-walidalkubaisi_m-alichishti-kommentarer-til-bruun.png

06.03.2017 – Bruun blir «bæsh»

2017-03-06_alichishti-om-brun-som-bash.png

Da Linda Noor blokkerte meg – dødsstraff for apostasi

Etter debatten mellom Hege Storhaug og Linda Noor på Cosmopolite 08.12.2015, satt jeg igjen med mange spørsmål. Hva fikk det Linda Noor kaller en «etnisk norsk» jente til å adoptere forhistoriske forestillinger om dødsstraff for apostasi (frafall fra religionen)?

Linda Noor om dødsstraff for apostasi (frafall) i 2007
Linda Noor innrømmet at hun mente dødsstraff var rett for frafall fra islam, men at hun etterhvert hadde kommet i tvil. (12.08.2007, en måned etter at hun leverte sin master om muslimsk samlivspraksis i Norge, og som ble gjort utelukkende i miljøet rundt Rabita-moskéen til Basim Ghozlan.)

Jeg deltok i debatten hos Linda Noor, og stilte spørsmålet om hennes nåværende forhold til dødsstraff for frafall 10.12.2015. Linda ble rasende, hun skjelte meg ut, henviste meg nedlatende til det hun hadde skrevet, og jeg fikk værsågod å google henne. Jeg ble overrasket over uforskammetheten, men valgte å etterkomme ordre. Det var ikke så lurt av Linda Noor, for jeg fant en rekke artikler som jeg stilte meg – avventende – til.

Et vennskapelig råd er at du burde etterstrebe høyere etterrettelighet.Du ble jo så til de grader tatt med burkaen nede da du forsøkte å bortforklare Yusuf al-Qaradawis (som du titulerer «den lærde») hvor han hyller AdolfHitler for å ha straffet jødene. Enda mer patetisk blir ditt forsvar avBasim Ghozlan, hvor du enten bevist lyver, alternativt lever i total fornektelse. Et annet faktum er at du ble arrestert i fornektelsen avpopulæriteten til Mein Kampf i araberlandene.
(Deltaker i debattråden hos Linda Noor)

Linda Noor ble etterhvert så rasende fordi jeg fortsatte å spørre, og skrev ut fra dialogen hun hadde hatt i debattmøtet, at hun plutselig blokkerte meg. Hun påsto  at jeg hadde løyet om diskusjonen på hennes Facebook-vegg. Det har ikke vært mulig for noe levende menneske å få vite hva jeg skal ha løyet om. Jeg har ringt Minotenk, og hatt en slags samtale med Linda Noor. Jeg opplevde henne som uforskammet, uempatisk og uhøflig. Ironisk nok lekset hun opp for meg om normal høflighet, før hun uhøflig bare avbrøt samtalen. I ettertid ser jeg at hun også har blokkert meg fra Facebook-siden til tenketanken Minotenk, hvor hun er daglig leder.
Og sånn går nok dagene i den noorske verden.

Hele tråden ligger her.

Linda Noor blokkerer Kristin Bruun for spørsmål om standpunkt vedr. apostasi
Linda Noor blokkerte meg da jeg fortsatte å spørre om hennes nåværende standpunkt til dødsstraff for apostasi. (10.12.2015)