Et uvanlig ufint angrep, Linda Noor

Kommentar til Linda Noors uetterrettelige anklager mot Walid Al-Kubaisi på Verdidebatt

Det er trist at Linda Noor offentliggjør sitt uetterrettelige personangrep på en opponent. Den eneste unnskyldningen må være at hun som folk flest ikke klarer å lese nynorsk, og derfor ikke har fått med seg hva Walid Al-Kubaisi faktisk skriver.

Linda Noor innleder angrepet på Al-Kubaisis blogginnlegg slik:

«Walid Al-Kubaisi var på nyåret ekspertvitne til fordel for Merete Hodne i Gulating lagmannsrettHan har publisert et sammendrag av vitnemålet på hans egen blogg. Det er ikke en eneste referanse, så hele teksten er dominert av udokumenterte påstander, logiske brister og fake news, med bilde av den amerikansk-palestinske aktivisten Linda Sarsour med undertekst «Muslim Brotherhood-Hamas operative«, nøyaktig det samme bildet og betegnelsen som hyppig blir delt på anti-muslimske/konspi/ytre høyre sider«.
(Mine uthevinger)

Noor anklager Walid Al-Kubaisi for å ha stilt som ekspertvitne for den parten Noor har engasjert seg og sin organisasjon mot. Hun utelater det faktum at Al-Kubaisi ikke ønsket å vitne, og at det er hva han innledet blogginnlegget med. Han var lei av det som Linda Noor gjør her: å bli anklaget, misforstått (eller feiltolket) og kritisert av hijab-støttespillere:

«Eg vart kontakta av statsadvokaten i Stavanger med spørsmål om eg ville vitna i saka om frisøren som nekta å klyppa ein kunde som hadde hijab. Eg svara aldri på spørsmålet. Eg ville ikkje vitna i denne saka. Eg er lei av å verta skulda, mistydd og kritisert av hijabstøttespelarar ? om det så er islamistar eller folk på venstresida.

Men til slutt kom politiet på døra, identifiserte seg og sa at det var mi plikt å stilla opp som vitne. Vitnemålet mitt vart difor gjeve over telefon frå heimen min.»
(Mine uthevninger)

Noor insinuerer at Walid Al-Kubaisi er et farget «ekspertvitne», og hun insinuerer at Al-Kubaisi tilhører ytre høyre/konspirasjonsmiljøet, og at han er anti-islam.
Å være anti en eller annen religion er en menneskerett, og Linda Noor trår ut over vanlige grenser i en sekulær stat når hun bruker dette mot en motpart. Særlig når hun ikke opplyser om sitt eget engasjement i rettssaken, hvor hun har støttet en person i å anmelde et forhold som mange mener ble fremprovosert.

Linda Noor prosederer saken, hvilket er uetterrettelig når man ikke tilkjennegir at man har partsinteresse i saken. Linda Noor underslår også det faktum at hun tilhører et miljø med tilknytning til Det muslimske brorskap, og at det påvirker hennes holdning til kritikk av dette miljøet og dets symboler.

Linda Noor ser ut til å ha misforstått at man kan stevne hvem man ønsker som vitne for å opplyse en sak, og helst det syn en selv har på saken. Al-Kubaisis forhold til hijab formodes kjent, ihvertfall redegjør han for det i blogginnlegget som Linda Noor har forvrengt:

I boken «Rasisme forklart for barn» som utkom i 2001, forsvarte Al-Kubaisi hijab, skriver han. Han har siden endret holdning, og begrunner i motsetning til Noor sitt nye syn:
i takt med islamistenes fremmarsj har en viss type hijab fått en politisk betydning, og flere kvinner har byttet fra lokal hijab, til denne politiske hijaben.

Al-Kubaisi begrunner så sitt syn på hovedpersonens hijab-bruk, blant annet med at hun gikk til en unisex-frisør hvor hun ville måtte vise for menn den hårprakten en religiøst betinget hijab var ment å skjule for menn, og at hennes hijab ikke har noen lokal funksjon.
Linda Noor har selv påpekt det de fleste kritikere av saken har sagt: hovedpersonen har stilt sterkt sminket og publisert en rekke foto av seg selv, hvilket ikke anses forenlig med hijab-bruk for demonstrere sin fromhet.

På toppen av det hele har hovedpersonen selv endret holdning til hijab, og like godt sluttet å bruke den! Da er det «innafor» å anse hennes bruk av plagget som uttrykk for politisk tilhørighet, ikke for å vise at hun er en from kvinne.

Noor skriver at «hijab kan være en del av en politisk-religiøs overbevisning, men vi vet også at det er mange flere kvinner som bærer hijab enn kvinner som er islamister.»
Jeg sliter litt med logikken her, altså den som Noor anklager Walid Al-Kubaisi for å mangle. Kanskje Noor vil klargjøre?

Noor anklager Al-Kubaisi for noe som er fullstendig uriktig: «Al-Kubaisi hevder likefult at det er kun islamistiske og fanatiske muslimer som velger hijab som en del av islam.»

Om vi ikke skal ta språkvansker i betraktning: nynorsk anses vanskelig å forstå for mange som er vant til bokmål, er det dessverre nærliggende å anklage Linda Noor for å være tatt i en bevisst usann fremstilling av en opponent hun misliker meningene til, og man kan lure på om dette er et «takk for sist» for hans kritiske holdning til Det muslimske brorskap.

Linda Noor forsøker i tillegg å ansvarliggjøre Al-Kubaisi for forhold han ikke en gang har vært i nærheten av å drøfte, gjennom «guilt by association»:
«slike fremstillinger gir i verste fall legitimitet og næring til diskriminering og hets av hijabbærende kvinner».

Amal Aden skrev i dag om hvordan misbruk av rasisme-anklager hindrer den offentlige debatt. Folk tør ikke lenger å ytre seg, av samme årsaker som Walid Al-Kubaisi innleder med: han orker ikke mer av feiltolkninger og anklager (av det slaget Linda Noor har liret av seg, og som Verdidebatt lar bli stående).

Det Linda Noor i realiteten gjør med sine usanne anklager som rammer langt under beltestedet, er å forsøke å hindre ytringer hun misliker, og å diskreditere dem som våger å fremføre dem.
Hun bekrefter derfor Amal Aden som modig fortsetter, til tross for slike aktører som lederen for den «minoritetspolitiske tenketanken Minotenk». Det er etter min oppfatning på tide å sette bjelle på katten, og opplyse om hvem som har hvilke agendaer. Linda Noor bør fortelle om sine ståsteder, i stedet for å fremføre rene usannheter om opponenter.

Det står Linda Noor fritt å være enig eller uenig på et saklig grunnlag, men å fremføre et slikt karakterdrap som hun har sluppet til med hos Verdidebatt, er langt bortenfor redelighet og verdighet. Dette burde ikke bli stående.

5 kommentarer om “Et uvanlig ufint angrep, Linda Noor

 1. Linda Noor er en norsk kvinne som ble født i og vokste opp i Norge. Hun har hatt det veldig bra her i Norge, Norge har gitt henne alt hun har. Også meldte hun seg frivillig inn i verdens verste terrorsekt. Det betyr at Linda Noor ikke lenger har noe hun skulle ha sagt. Hun ga ifra seg alle rettigheter til å åpne kjeften i det øyeblikket hun meldte seg inn i verdens verste terrorsekt.

  Det hadde vært moro å vite hvordan en norsk kvinne som bor i Norge klarer å melde seg inn i en 1500 år gammel terrorsekt fra en ørken. Det er uforståelig for normale mennesker. Hun spytter på sitt eget land og alt hun har fått for å støtte en sekt som stort sett bare driver med voldtekt og drap. Det er en god del folk i dette landet som trenger verger.

  Liker

  1. Du skriver blant annet at (Linda Noor) ga ifra seg alle rettigheter til å åpne kjeften i det øyeblikket hun meldte seg inn i verdens verste terrorsekt.

   Hvorfor gir man fra seg sine rettigheter, om man blir religiøs? Personlig stiller jeg meg undrende til at voksne, antakelig i egne øyne oppegående mennesker, søker seg fra ingenting, og til en religion.

   Jeg har forståelse for at vi som er født inn i en religion, og har det som del av vår identitet, forholder oss til vår religion, men jeg kan ikke skjønne konvertitter, uansett hvilken «terrorsekt» de måtte velge å bekjenne seg til.
   (Det er vi katolikker som har sittet med den politiske makta i Europa gjennom århundrer, vi oppfant og ble kjent for inkvisisjonen, og jeg er faktisk veldig krenka for at vi ikke kritiseres og fryktes. Skal selvsagt skrive mer om dette, mens erke-reaksjonær katolisisme spiser opp de tidligere Østblokklandenes nyvunne frihet, og kvinner skal sendes tilbake til kjøkkenbenken og som fødemaskiner som hvem som helst kan «så sin sæd» i.

   Å heisan, er det ikke akkurat det samme man «kritiserer» islam for?)

   Vår religion er dessuten enda eldre enn Linda Noors, og jeg forbeholder meg retten til å krenkes! Vi har gjennomført religionskriger på fremmed jord, selvsagt i den kjærlige Jesu navn, og absolutt ikke for gods og gull …

   Det er vi som tar for oss av korgutter og nonner over hele verden, og har utviklet et system for at våre barne- og noen ganger kvinnekjære prester ikke skal avsløres.

   Kan vi snakke litt om oss nå?

   Likt av 1 person

 2. Min kommentar ble slettet fra Verdidebatt, og jeg gjengir her mitt tilsvar som jeg antar også vil bli slettet. Moderator hos Verdidebatt har etter min mening gått inn i debatten utenfor det offentlige rom, med sine meninger. For en suppe!

  «Jeg ble trist da jeg i dag mottok melding om at kommentaren hvor jeg imøtegår og korrigerer usannhetene til leder for den minoritetspolitiske tenketanken Minotenk, Linda Noor, nå er slettet. Til tross for at jeg har redegjort for mitt syn og korrigert de faktiske feil, ble innlegget slettet fordi jeg brukte ordet «karakterdrap». Man ønsker ikke en slik «tone» som jeg brukte i innlegget mitt, da jeg uttrykte min mening om Linda Noors usanne anklager mot en opponent.

  Moderator begrunner dette slik: «Årsak: Usaklig innlegg. Noor tar ballen, ikke mannen. Hun kommer med motargumenter, og jeg kan ikke se at det er i nærheten av å være et «uetterettelig personangrep». Noor insinuerer heller ikke at Al-Kubaisi « tilhører ytre høyre/konspirasjonsmiljøet og at han er anti-islam». Dessuten kaller innlegget, som såvidt jeg kan se kun tar sak, ikke person, et «karakterdrap» «langt bortenfor redelighet og verdighet», som ikke burde blitt stående på verdidebatt.no. Og du kaller meninger for «rene usannheter». Her skyter du spurv med kanoner, dette er ikke en tone vi ønsker på verdidebatt.no.»

  Ironisk nok er min mening at Linda Noor tar mannen, ikke ballen. Jeg er altså uenig med moderator, som uttrykker sin mening når hen begrunner sletting av en begrunnet ytring. Etter min oppfatning har Noor gått til et uetterrettelig personangrep, og jeg har begrunnet mitt syn.

  Jeg vil gjerne vite hva man da kan betegne dette angrepet på et vitne for retten, som ufrivillig har uttrykt SINE meninger til RETTEN og som uriktig anklages for å være et vitne for motparten til Linda Noors organisasjon. Vitnet trakasseres etter min mening for sitt vitnemål, attpåtil med usanne påstander om hva vitnet har gjengitt på sin blogg.

  Vitnet Walid Al-Kubaisi har forøvrig betalt en høy pris for sin apostasi, noe samme Linda Noor tidligere har vært tilhenger av at skulle straffes med døden.

  Jeg tillater meg å henvise til kommentaren min, så folk selv kan vurdere. Jeg trodde at dette ville være et grunnprinsipp på et debattforum som kaller seg «Verdidebatt».

  Jeg kan godt uttrykke meg «snillere» for fremtiden, men ærlig talt, kan ikke Verdidebatt da sette opp en måler av noe slag, så vi ser at nå tar vi for hardt i?»

  Liker

Si din mening!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..