Ergo tviler jeg

Samtalen startet i forbindelse med spørsmålet om hvor mange ganger og i hvilken grad og med hvilken rett man avkrever muslimer svar på deres syn på homofili. Da dette var avklart, reiste vi videre på undringsreisen vår.
Spørsmål:

Du tror det er en skaper, en skaper som ønsker at mennesker skal forholde seg til hverandre utifra naturlige iboende dyrisk moral, og tviler på at det er en bestemt skikkelse som har spesifikke regler om seksualitet og hva individets overbevisning om skaperverket skal være. Hvis jeg forstår deg rett? Men du anser deg selv som katolikk? Ikke agnostiker? Jeg er bare veldig nysgjerrig.

Svar

Jeg skal forsøke å avvikle/utvikle/greie ut etter beste evne. Jeg kan sikkert settes på spissen som dette (,og faren ved det, er at jeg blir så lattermild at jeg knapt nok klarer å taste).

«en skaper som ønsker at mennesker skal forholde seg til hverandre utifra naturlige iboende dyrisk moral» – nåh, det er å dra den litt langt. Fordi om jeg synes det er morsomt å trekke folk i skjegget når de blir for fordømmende mot dem som er annerledes enn dem selv, og påstår at homofil praksis er unaturlig, betyr det IKKE at jeg mener det der! 🙂 🙂

Snarere tvert i mot: har vi først fått den hjernen vi skryter sånn av, så er det nok for at vi skal bruke den. Har vi fått den frie viljen til å også å gjøre det onde, er det fordi vi skal bruke vår frie vilje, og at de valgene vi tar, gjør oss til de menneskene vi er.

(Jeg ler så jeg nesten faller av stolen her.)

Er Gud så streng, altså?

Neste utsagn:
«tviler på at det er en bestemt skikkelse som har spesifikke regler om seksualitet og hva individets overbevisning om skaperverket skal være»

«en bestemt skikkelse» – ja, det tviler jeg på. Jeg tror ikke at Skaperen, Gud eller hva du nå vil, har en bestemt skikkelse. (Men tviler på at det var det du mente, tar den bare i tilfelle …) 😉

Jeg tviler ganske riktig på at den som har skapt oss og utstyrt oss med fri vilje, muligheten til å velge det gode eller det onde, «har spesifikke regler om seksualitet og hva individets overbevisning om skaperverket skal være».

Kan ikke tenke meg at den som har skapt noe så komplekst, skal være så lite raus. Sant å si, lurer jeg på om min og de andres guder har torsdagsklubb, hvor de skratter og erter hverandre i all vennskapelighet over de andres følgeres dårskap, og trøster hverandre over slike som i deres navn begår de mest uhyrlige grusomheter mot andre.

With God on our side

Jeg var ikke glad da lille Bush påsto at min Gud sto ved hans side da han valgte å gå inn i Afghanistan, for å bombe det ytterligere tilbake til før steinalderen.

Innlegget ligger her

Si din mening!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..