Skal homofile brenne i helvete?

I en debatt som startet litt humpete, utviklet det seg en fin samtale. Jeg måtte tenke og undre meg frem til svarene. Takk til samtalepartneren! 🙂

Spørsmål: Av ren nysgjerrighet siden jeg er fasinert av hvordan religiøse tenker, du som er katolikk, er du av den oppfatning at homofilt utøvende er syndige? Det vil si at de vil brenne i helvetet om de ikke tar avstand fra sine handlinger og ber om tilgivelse? Bare din personlige mening som katolikk jeg er nysgjerrig på.

Svar

Som katolikk i Norge, et av verdens mest sekulære land, er man priviligert. Religion har en mindre plass i livene våre, med mindre våre foreldre kommer fra et katolsk land, eller vi er konvertitter.
Vi som er født med det, og litt utvannet opprinnelsesmessig (jeg er halv tredjegenerasjons innvandrer, liksom) læres opp til sekulære verdier, og religionen tilpasses greit.

Alle har likt verd i utgangspunktet, det lærer alle barna allerede i barneskolen. Jeg har bakgrunn fra kunstmiljø, også utøvende kunst, så for meg har det aldri vært noe spørsmål: folk har en legning, og ferdig med det.

En tenkepause senere

Redigert etter tenkepause:
Rent trosmessig kan jeg bare snakke for meg selv, men det er et faktum at jeg tilhører en kirke som har en trist historie med seksuelle overgrep, i den grad at begrepet «korgutter» nesten automatisk assosieres med geistlige overgripere. Det betyr at min kirke kanskje har et særlig tolerant forhold til homofili. Praksis viser at menn verdsetter menn (ingen kvinnelige prester, så klart ingen kvinnelig pave), men kirken vier allikevel ikke par av samme kjønn. Jeg kan fleipe og si at det er bunnet i vår dobbeltmoral. Det er jo det, etter min mening.

Er ikke Gud raus?

Min personlige mening er at om vi er skapt av en Gud, så er vi skapt sånn som vi er skapt. Noen har et ekstra kromosom, noen liker samme kjønn, noen – veldig mange – er «vanlige» i den grad at man kan skape normaler av dem. Vi skal leve sammen, og ta vare på hverandre: elske vår neste som oss selv, og ta vare på de minste (les: de svake og sårbare) blant oss.
(Slutt redigering)

For meg personlig blir det ikke vanskelig før vi kommer til pedofili eller andre typer seksuell praksis hvor en part ikke har lik mulighet for samtykke. Der tar jeg bastant avstand.

«Homofili er unaturlig»

Ellers morer det meg å parkere homofobidebatter med hva de andre dyrene bedriver.
Zoologisk museum på Tøyen arrangerte en overraskende omdiskutert utstilling om homofili i naturen, altså hos de andre dyrene, i 2005.

Aper kan eksempelvis leve i stabile homofile relasjoner, bifile og forsåvidt rent heteroseksuelle. De smarteste går for begge filer, og vil kunne hygge seg oftere. (Det handler jo om å ha det bra, gjør det ikke?)

Her et par artikler fra 2009: http://www.nhm.uio.no/besok-os…

http://www.nhm.uio.no/besok-os…

Og her om utstillingen Mot naturens orden?, Didrik Søderlind skrev morsomst i 2006:
http://forskning.no/dyreverden…

Debatten foregikk her

 

Si din mening!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..